Information angående Coronaviruset (COVID-19)

Som de flesta andra så måste vi också tänka på faran med Coronviruset (COVID-19) och försöka minska riskerna för att bli smittad eller bidra till smittspridning.

För Er kunder som har en bokad tid gäller att bilen lämnas antingen mellan 09:00 - 09:30 eller senast vid den avtalade tiden, lånebil så att du kan ta dig hem under tiden arbetet utföres kan finnas men det går tyvärr inte garantera. Vill du på grund av detta avboka en tid så göres det i så god tid som möjligt.

För våran del så gäller att vi har alltid nitrilhandskar på och kommer att vara allmänt försiktiga vid kontakt med bilen. Vi är i nuläget i stort sett fullbokade cirka 2 veckor framåt och för er som har en bokad tid gäller det som står i stycket här ovan, nya bokningar kommer vi bli restriktiva med den närmaste tiden för att minska riskerna då vi inte har resurser till att bli tvingade att stänga ner helt och hållet.

Frågor på detta besvaras via e-post eller telefon (se sidan Kontakt)

Bilomsorgen - Ingvar Håkansson

Sommardäck 2020.

 Lite förtydligande då det varje vinter kommer frågor om vad som gäller för att ett däck ska vara godkänt att använda som vinterdäck under tiden det är lagkrav (1/12 till 30/4) på fordon upp till 3,5 ton.

Enbart märkningen M+S betyder INTE att däcket är godkänt att använda på vintern utan det måste finnas en märkning alptopp/snöflinga, det finns några undantag där det är rätt märkning men som ändå inte är godkända för vinterbruk i Sverige. Mönsterdjupet ska vara minst 3 mm på mest slitna stället. Släp som har odubbade vinterdäck får INTE dras av fordon som har dubbdäck, däremot om släpet är utrustat med dubbdäck så får dragbilen ha antingen dubbat eller odubbat.

 

© Copyright Bilomsorgen